До питання функціонування Музею космосу НІЕЗ «Переяслав» у приміщенні церкви св. Параскеви - Вовкодав, С.М. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті розглянуто проблему використання церкви св. Параскеви із с. В'юнище Переяслав-Хмельницького району як приміщення для експозиції Музею космосу. Здійснено огляд історії споруди, а також охарактеризовано її архітектурні особливості. У окремій частині дослідження розглянуто основні етапи створення музею та подана узагальнена характеристика його експозиції. Особливу увагу автор звернув на особливості співіснування музейної експозиції та культової споруди і сприйняття цього явища відвідувачами.