Обладнання вододіючих та сухопутних фабрик Шосткинського порохового заводу у XVIII-XX ст. - Кокшайкін, М.Г. (Питання історії науки і техніки, 2017)
У статті описано становлення та розвиток Шосткинського порохового заводу, що був одним з найбільших у Російській імперії.