Захисні лісові насадження – важливий структурний елемент у формуванні національної екологічної мережі - Малюга, В.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Описано роль і значення захисних лісових насаджень як важливого структурного елементу при формуванні національної екологічної мережі.