Внутрішньовидова мінливість маси 1000 насінин сосни звичайної (Ріnus sylvestris L.) у північно-східній частині Лівобережної України - Михайлов, П.П. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Дослідження внутрішньовидової мінливості маси 1000 насінин сосни звичайної в Північно-Східній частині Лівобережної України дали змогу виявити тенденцію до поступового зростання маси 1000 насінин у регіоні за останні 25 років. Підприємства лісового господарства використовують у виробництві насіння, маса 1000 штук якого не завжди є характерною для того чи іншого регіону. ДП "Ізюмське ЛГ" Харківського ОУЛМГ використовує найширший діапазон маси 1000 насінин (від 7,04 до 12,74 г).