Біоморфічна характеристика орнітоконсорцій сосни звичайної в осінній період в умовах Центрального Полісся - Климчук, О.О. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано склад консорції сосни звичайної за системою біоморф М. П. Акімова. Виявлено 18 видів птахів-консортів. Розглянуто основні біморфічні характеристики консортивних зв’язків птахів: топоморфічні, клімаморфічні, трофоморфічні показники.