Репрезентативність даних моніторингу лісів для Лівобережного Лісостепу України - Пивовар, Т.С. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано характеристики лісів на ділянках моніторингу ІІ рівня в Лівобережному Лісостепу України. Доведено, що вони є репрезентативними для регіону, а одержані на них оцінки стану лісів адекватно характеризують стан лісів регіону. У регіоні переважають ділянки свіжих кленово-липової та ясенево-липової дібров, деревостани середньовікові та пристиглі, природного походження. Серед обстежених дерев 23 порід переважають дуб звичайний, сосна звичайна і липа дрібнолиста.