Регулювання орендних відносин у сфері водокористування: інституціональні та фіскальні аспекти - Хвесик, Ю.М.; Бусел, Р. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2015)
У статті розкриваються негативні наслідки недосконалості інституціонального забезпечення системи регулювання орендних відносин у сфері водокористування. Проаналізовано територіальну асиметрію площі орендованих земель водного фонду та фіскальну віддачу впровадження угод тимчасового їх використання. Виявлено основні тенденції надходжень орендної плати за надання водних об’єктів в оренду до Зведеного бюджету України. Здійснено кластеризацію регіонів України за рівнем поширення орендних угод у сфері водокористування з метою диференціації інструментів регулювання діяльності суб’єктів орендних відносин.