Методологічні аспекти використання механізмів забезпечення сталого розвитку водогосподарського комплексу України - Левковська, Л.В.; Сундук, А.М.; Добрянська, Т.І. (Економіка природокористування і охорони довкілля, 2015)
Досліджуються теоретичні засади розвитку водогосподарського комплексу держави у площині сталості. Визначено змістовні ознаки дії механізмів забезпечення сталого розвитку, а також фактори впливу на них. Сформовано алгоритм активізації зазначених механізмів у водогосподарському комплексі України, який передбачає виділення окремих фаз з подальшими характеристиками їх впливу. Доведено, що в період активізації між обраними кроками повинен існувати чіткий причинно-наслідковий зв’язок, який має забезпечити логіку власне процесу забезпечення сталого розвитку. Диференційовано наявні групи механізмів та визначено потенціал їх впливу на показники сталого розвитку. Акцентовано увагу на передумовах адекватної дії цих механізмів.