Діагностика рекреаційної дигресії середньовікових насаджень сосни звичайної Південного Степу України - Гудзь, М.І. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Використання сукупної системи індикаційних показників усіх компонентів лісової екосистеми надасть змогу адекватно визначити стадію рекреаційної дигресії лісового насадження.