Права незаконнонароджених у наукових працях О.І. Загоровського - Пилипчук, О.О. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті проаналізовано наукову спадщину українського вченого-юриста, члена Київського юридичного товариства О.І. Загоровського, і відображено внесок його наукової діяльності у розвиток сімейного права у Російській імперії, зокрема, у вирішення питання про права незаконнонароджених дітей. Показано значення французького цивільного кодексу «Code civil» для європейського і вітчизняного цивільного права. Висвітлено історію розвитку прав незаконнонароджених дітей у світі і особливо у Європі.