Качественное исследование разрывных динамических систем на плоскости с помощью метода точечных отображений - Урманчев, В.И. (Український математичний журнал, 2004)
Для двовимірних розривних динамічних систем методом точкових відображень досліджено властивості функції відображення Пуанкаре та отримано критерій стійкості n-імпульсішх циклів і оцінку для числа стоків.