Второе неравенство Джексона в знакосохраняющем приближении периодических функций - Плешаков, М.Г.; Попов, П.А. (Український математичний журнал, 2004)
Для 2π-періодичної неперервної на R функції, що змінює знак у 2s точках y i ∈ [−π, π), доведено існування тригопометричного полінома Tn порядку ≤n, який змінює знак у тих самих точках yi і такий, що для відхилення | f(x)−Tn(x) | має місце друга нерівність Джексона.