Анатолій Михайлович Самойленко — член Європейської академії наук (Український математичний журнал, 2004)
Академіка HAH України Анатолія Михайловича Самойленка 1 вересня 2003 року обрано членом Європейської академії наук (European Academy of Sciences) „За видатні досягнення в математичних науках".