Спадщина академіка В.В. Данилевського як складова загальної і професійної культури - Бєсов, Л.М. (Питання історії науки і техніки, 2018)
Показано життєвий і творчий шлях ідеолога вивчення і викладання історії техніки, доктора технічних наук, професора, дійсного члена академії наук УРСР, двічі лауреата Сталінської премії Віктора Васильовича Данилевського. Позначено вплив Державної установи «Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г. М. Доброва НАН України» на розвиток і збагачення змісту історії науки і техніки як навчальної та дослідницької дисципліни.