Технічні прилади для виготовлення штучної вощини - Дем'яненко, Н.Д. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті висвітлюються питання винайдення технічних пристроїв для виготовлення штучної вощини в кінці ХІХ на початку ХХ ст. Розглядається фондова колекція ручних валець для виготовлення вощини національного історко-етнографічного заповідника «Переяслав». Описано технічні особливості роботи гладких та гравірувальних валець. Висвітлено процеси добування чистого воску.