Я.М. Андрієвич і декабристський рух в Україні - Гоменюк, В.М. (Питання історії науки і техніки, 2018)
У статті зроблена спроба подати відомості про життя та діяльність Андрієвича Якова Максимовича, дворянина з Переяславського повіту, нащадка запорозьких козаків, художника-аматора.