Крістоф Віланд і картина ходи Афінської школи містом N. у “Мертвих душах” Миколи Гоголя - Джулай, Ю. (Слово і Час, 2018)
У статті досліджено тематичний розвиток ідей сатиричного письма без карикатур К. Віланда в завершальних главах “Мертвих душ” М. Гоголя. Ідеться про письменникове осягнення літературних і живописних студій на тему “Афінської школи”.