Об оптимальном коэффициенте эффективности полумарковской системы в схеме фазового укрупнения - Вовкодав, Н.Г.; Шлепаков, Л.Н. (Український математичний журнал, 2004)
Методами теорії напівмарковських процесів проведено аналіз задачі пошуку сигналів у багатоканальній системі. Побудовано оптимальну стратегію переміщення пошукового пристрою по каналах та отримано відповідну оцінку ефективності пошуку.