Наукові основи підвищення продуктивності дубових лісів північно-cхідного мегасхилу Українських Карпат - Кацуляк, Ю.Д.; Бродович, Р.І.; Гудима, В.М.; Бродович, Ю.Р.; Гуменяк, А.М. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовано фактичну і потенційну продуктивність дубових насаджень Північно-східного мегасхилу Українських Карпат на прикладі формацій дуба звичайного та скельного. Окреслено резерви підвищення продуктивності дубових деревостанів.