Неперервна процедура стохастичпої апроксимації у напівмарковському середовищі - Чабанюк, Я.М. (Український математичний журнал, 2004)
Встановлено умови збіжності процедури стохастичпої апроксимації du(t)=a(t)[C(u(t),x(t))dt+σ(u(t))dw(t)] у випадковому напівмарковському середовищі, що описується ергодичним напівмарковським процесом x(t), з використанням функції Ляпунова для усередненої системи.