Теорема Хелли и смежные результаты - Зелинский, Ю.Б. (Український математичний журнал, 2002)
З класичної теореми Хеллі неможна одержати інформацію про сім'ю опуклих компактів в n- вимірному евклідовому просторі, якщо відомо, що непусті перетини мають тільки підсім'ї, що складаються з k елементів, 0<k<n. Уточнено теорему Хеллі для такого випадку, а також досліджено поведінку узагальнено опуклих сімей.