Удосконалення категоріально-термінологічного апарату інституціонального забезпечення землекористування в Україні - Бегаль, І.І. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Досліджено сутнісні ознаки та особливості таких понять, як основне цільове призначення земель, цільове призначення земельних ділянок, функціональне використання земельної ділянки та функціональне призначення території. Запропоновано застосувати єдину термінологію в містобудівній та землевпорядній документації для розроблення спільного закону України про планування і забудову земель та їх раціональне використання, а також удосконалення кадастру щодо єдиної бази всіх просторових об’єктів.