Організаційно-економічний механізм підвищення ефективності управління водними ресурсами - Рижова, К.І.; Митрофанова, О.М. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Визначено принципи інтегрованого управління водними ресурсами у зрошуваному землеробстві. Розкрито сутність трансформацій управлінської системи, що передбачає передачу управління іригаційними мережами від державних структур до недержавних організацій. Запропоновано основні напрями вдосконалення економічного механізму розвитку меліорації.