Енергетика чину як домінанта стильової палітри Євгена Маланюка - Мафтин, Н. (Слово і Час, 2018)
У статті йдеться про національно-екзистенційну зумовленість функціонування української літератури як “держави слова”, яка особливо увиразнилась у період 20–30-х років минулого століття. Автор говорить про наснаженість поетичного слова Є. Маланюка енергетикою героїки та звитяги в умовах загрози національному буттю.