Вербально-зоровий “театр” Емми Андієвської: до проблеми психології творчості - Тарнашинська, Л. (Слово і Час, 2018)
У статті розкрито специфіку психології творчості Емми Андієвської, простежено візуальну “риторику” її індивідуальної репрезентації картини світу як синтезу/дифузії реального та ірреального, з'ясовано антропологічний вимір інобуття в її художньо-образній системі. Інтермедіальний інваріант антропології інобуттєвості мисткині проінтерпретовано в контексті сюрреалізму й визначено як надрозумовий асоціативний автоматизм духовної концентрації.