О гомотопической эквивалентности тотальному пространству расслоения на торы. Случай с непустым краем - Мозгова, А.А. (Український математичний журнал, 2002)
Наведено критерій, що визначає коли гладкий компактний чотиривимірний многовид з незвідним краєм гомотопічно еквівалентний тотальному простору розшарування на двовимірні замкнені асфернчні поверхні над двовимірною ас4>еричною поверхнею з краєм.