О локально возмущенных равновесных функциях распределения - Малышев, Д.В.; Малышев, П.В. (Український математичний журнал, 2004)
Побудовано новий клас локально збурених рівгноважних фуикцій розподілу, для яких локальні (за часом) розв'язки рівнянь ББГКІ можна продовжити на всю часову вісь.