Вплив породного складу деревостану на вертикальний перерозподіл 137Cs у сірих лісових ґрунтах свіжих грудів Поділля - Орлов, О.О. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Проаналізовані закономірності вертикального перерозподілу 137Cs у горизонтах сірих лісових ґрунтів свіжих грудів Поділля. Доведено більшу інтенсивність цього процесу в дубових лісах порівняно з грабовими. Розраховані параметри заглиблення 137Cs у ґрунті згідно з квазидифузійною 2-компонентною моделлю, а також тривалість ефективного екологічного періоду напівочищення ґрунту від зазначеного радіонукліда.