Разложение по обобщенным собственным векторам и диагонализация самосопряженного абсолютно непрерывного сингулярного интегрального оператора - Воробьев, И.В. (Український математичний журнал, 2003)
Описано зв'язок між розкладанням самоспряженого оператора за узагальненими власними векторами та прямим інтегралом гільбертових просторів. Проведено явну діагоналізацію самоспряженого абсолютно неперервного сингулярного інтегрального оператора Y за допомогою ермітово-невід'ємного ядра, складеного із межових значень визначальної функції оператора Т=X+iY відносно резольвенти уявної частини Y.