Про стійкість рівноваги гіроскопічно зв'язаних систем - Сосницький, С.П. (Український математичний журнал, 2003)
Досліджується стійкість положення рівноваги гіроскопічно зв'язаних консервативних систем у випадку, коли в положенні рівноваги немає локального максимуму силової функції. Розглядається ситуація, коли гіроскопічний зв'язок по одній частині координат є слабким, а по іншій — сильним.