Позитивные и монотонные системы в полуупорядоченном пространстве - Мазко, А.Г. (Український математичний журнал, 2003)
Досліджуються властивості позитивних і монотонних диференціальних систем відносно заданого конуса у фазовому просторі. Формулюються критерії стійкості лінійних позитивних систем у термінах монотонно оборотних операторів. Розвиваються методи порівняння систем у напівупорядкованому просторі.