Приближение непрерывных функций операторами Валле Пуссена - Рукасов, В.И. (Український математичний журнал, 2003)
Для верхніх меж відхилень операторів Валле Пуссена від функцій, заданих на дійсній осі, знайдено асимптотичні рівності, які забезпечують розв'язок відомої задачі Колмогорова — Нікольського.