Всихання ялинових лісостанів на Буковині - Костриба, М.В.; Крамарець, В.О.; Гриник, Г.Г.; Буній, В.Я.; Новоринський, П.С. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Аналіз розповсюдження стовбурових шкідників свідчить про їх значну роль у всиханні ялинових лісів Буковини.