Про умови застосування схеми розсіяння Лакса - Філліпса до вивчення абстрактного хвильового рівняння - Кужель, С.О. (Український математичний журнал, 2003)
Знайдено необхідні та достатні умови, при яких для групи розв'язків абстрактного хвильового рівняння існують ортогональні вхідний та вихідний підпростори з додатковою властивістю „рівноправності" відносно оператора обернення часу.