Дослідження тенденцій інноваційного розвитку економіки України - Кендюхов, О.В.; Болгов, В.Є.; Тарапата, С.О. (Вісник економічної науки України, 2019)
У статті досліджуються тенденції інноваційного розвитку національної економіки України. Проаналізовано технологічну структуру вітчизняного виробництва товарів та послуг і зазначено основні проблеми та загрози. Визначено динаміку інноваційної активності українських підприємств і структуру фінансування інноваційної діяльності в державі, що дозволило виявити проблеми в цьому напрямку. Виявлено динаміку зміни кількості наукових кадрів та фінансування освіти і науки, як основи розвитку інноваційної інфраструктури національної економіки.