Лісівничо-типологічна та фітопатологічна характеристика ялинників Карпат - Слободян, Я.М.; Слободян, П.Я.; Шпільчак, Т.Г.; Шпільчак, М.Б. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2008)
Досліджено поширення кореневих гнилей в ялинниках Карпат і встановлено ступінь їх ураження грибними патогенами.