Чи належить Тарасові Шевченку малюнок “Мойсей добуває воду”? - Боронь, О. (Слово і Час, 2018)
Автор категорично відкидає Шевченкове авторство малюнка, уміщеного в додатку до восьмого тому Повного зібрання творів Шевченка у 12 томах, нагадуючи про замовчану в науковому коментарі до твору розлогу статтю Василя Афанасьєва “Не спокушаймося сенсацією… Спроба рецензії на одну публікацію”. Мистецтвознавець іще 1993 р. виступив проти атрибуції малюнка Шевченкові й указав на ймовірного справжнього автора – Олександра Агіна. Наведено кілька додаткових аргументів на користь думки В. Афанасьєва.