О решении краевой задачи для уравнения третьего порядка с кратными характеристиками - Апаков, Ю.П. (Український математичний журнал, 2012)
Для рiвняння третього порядку з кратними характеристиками uxxx − uyy = f(x, y) в областi D = {(x, y): 0 < x < p, 0 < y < l} дослiджено першу крайову задачу. Єдинiсть розв’язку цiєї задачi доведено методом iнтегралiв енергiї, а розв’язок в явному виглядi отримано за допомогою функцiї Грiна.