Наближення класів періодичних функцій багатьох змінних лінійними додатними операторами - Бушев, Д.М.; Харкевич, Ю.І. (Український математичний журнал, 2006)
Встановлено, що в N-внмірному просторі точна верхня межа наближення класів періодичних функцій, інваріантних відносно зсуву, лінійним оператором з ядром, що є добутком двох ядер, одне з яких є додатним, не перевищує суми відповідно вибраних точних верхніх меж в m- і (N−m)-вимірних просторах. Розглянуто випадки, в яких для отриманої нерівності має місце знак рівності.