Сходимость почти всюду и (o)-сходимость в кольцах измеримых операторов, присоединенных к конечной алгебре фон Неймана - Муратов, M.A.; Чилин, В.И. (Український математичний журнал, 2003)
Вивчається зв'язок між (o)-збіжністю і збіжністю майже скрізь в ермітовій частині кільця необмежених вимірних операторів, приєднаних до скінченної алгебри фон Неймана. Зокрема, доведено теорему про те, що (o)-збіжність і збіжність майже скрізь еквівалентні тоді і тільки тоді, коли алгебра фон Неймана має тип I.