Детерминированный хаос сферического маятника при ограниченном возбуждении - Швец, А.Ю. (Український математичний журнал, 2007)
Досліджено виникнення, розвиток i зникнення детермінованого хаосу в динамiчнiй систємі „сферичний маятник-електродвигун обмеженої потужності". Детально описано виявлені в системі хаотичні атрактори.