О равномерных приближениях почти периодических функций целыми функциями конечной степени - Тиман, М.Ф. (Український математичний журнал, 1995)
Наводиться доведення відомого твердження С. И. Бернштейна про те, що серед цілих функцій степеня ≤σ, які на (−∞,∞) найкраще рівномірно наближають (з порядком σ) періодичну функцію, існує тригонометричний поліном степеня ≤σ. Доведено аналог цього твердження С. И. Бернштейна та теорему Джексона для рівномірних майже періодичних функцій з довільним спектром.