Пассивные системы сопротивления с потерями каналов рассеяния - Аров, Д.З.; Роженко, Н.А. (Український математичний журнал, 2007)
Розглянуто нову модель пасивної системи опору з мiнiмальними втратами каналiв розсiяння i двостороннє стiйкою еволюцiйною пiвгрупою. У випадку дискретного часу пасивну лiнiйну стацiонарну двостороннє стiйку систему опору Σ розглядають як частину деякої мiнiмальної системи проходження без втрат, системний оператор якої є J₁, J₂