О точных константах в неравенствах для норм производных на конечном отрезке - Бабенко, В.Ф.; Удраого, Ж.Б. (Український математичний журнал, 1999)
Доведено, що в адитивній нерівності для норм проміжних похідних функцій, які визначені на скінченному відрізку і дорівнюють нулю у заданій системі точок, найменше можливе значення константи при нормі функції співпадає з точною константою у відповідній нерівності типу Маркова - Нікольського для алгебраїчних поліномів, які теж дорівнюють нулю у цій системі точок.