Усреднение систем с медленными переменными - Ефендиев, В.В. (Український математичний журнал, 2002)
Наведено обгрунтування методу усереднення для систем із загаюванням, що описуються як „повільними", так і „швидкими" змінними. Одержані результати застосовано для аналізу однієї задачі теорії керування.