О сильно инертных подалгебрах бесконечномерной алгебры Ли - Петравчук, А.П. (Український математичний журнал, 2002)
Вивчаються нескінченновимірні алгебри Лі L над довільним полем, які містять підалгебру A з властивістю dim(A+[A,L])/A<∞. Доведено, що у випадку локальної скінченносгі алгебри L підалгебра A міститься в деякому ідеалі I алгебри Лі L такому, що dimI/A<∞. Показано, що умова локальної скінченносгі алгебри L в цьому твердженні є суттєвою.