Дуб північний та його відновлення в Передкарпатті - Мазур, І.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Природне розповсюдження дуба північного далеко за межі створених раніше культур укупі з такими властивостями виду, як дуже швидкий ріст, пригнічення й витіснення головних і супутніх порід, надзвичайно рясне насіннєве і значне порослеве поновлення в майбутньому може становити загрозу для вирощування цінних і корінних насаджень регіону.