Монотонность топологической энтропии для однопараметрических семейств унимодальных отображений - Волкова, О.Ю. (Український математичний журнал, 2003)
Для деякого спеціального, класу однопараметричних сімей унімодальних відображень ft(x):[0,1]→[0,1],ft=atx/(x+t),0≤x≤1/2,, для tε[0,1/(a−2)],a>2, було встановлено, що топологічна ентропія h(ft) — монотонно зростаюча за параметром функція. У цій роботі доведено, що існує деякий клас одпопараметричпих сімей уиімодальних відображень ft до якого належить наведена вище сім'я, а також встановлено умови, при яких топологічна ентропія h(ft)— монотонно зростаюча за параметром функція.