Формування сучасних агролісоландшафтів північно-східної частини України - Гладун, Г.Б.; Дем’яненко, Л.В. (Український ордена "Знак Пошани" НДІ лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького Держкомлісгоспу та НАН України, 2009)
Проаналізовані сучасний стан і господарське використання земельного фонду поліської та лісостепової частин Чернігівської та Сумської областей і використання земель лісомеліоративного фонду. Проведено аналіз лісокультурної справи в Новгород-Сіверському Поліссі протягом останніх 10-ти років. Запропоновані шляхи удосконалення лісомеліоративних насаджень регіону досліджень.