Інфінітезимальні поворотні деформації поверхонь та їх застосування в теорії пружних оболонок - Лейко, С.Г.; Федченко, Ю.С. (Український математичний журнал, 2003)
Наведено варіаційне узагальнення проблеми інфінітезимальних геодезичних деформацій поверхонь в евклідовому просторі E³. Внаслідок поворотної деформації образ кожної геодезичної кривої є ізопериметричною екстремаллю повороту (в головному наближенні). Результати детально пов'язані з поворотно-конформними деформаціями. Застосування цих результатів наведено в механіці пружних оболонок.